Submit Face book
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

HERKES İÇİN ÖLÜMSÜZLÜK AVATAR PROJESİ VE ORGANİZASYON 2045


HERKES İÇİN ÖLÜMSÜZLÜK AVATAR PROJESİ VE ORGANİZASYON 2045 konusu, BİLGİ PAYLAŞIMI forumunda tartışılıyor.
#1
İBRAHİM SAİD ÖZKUL – New Media Stars dev medya şirketinin patronu, 32 yaşındaki Rus milyarderi Dmitry Itskov, Şubat 2011’de, (beyin-makine arayüzleri, robotik ve yapay organ geliştirme üzerine çalışan Rus bilim adamlarının da katılımıyla) Russia 2045 Social Movement and Immortality Corporation’ı (Rusya 2045 Sosyal Hareketi ve Ölümsüzlük Şirketi) kurdu. 2045 Initiative adını alan bu mega-bilimsel projenin amacı şöyle tanımlandı:

İnsanın ömrünü ve kabiliyetlerini radikal şekilde artırmak için sibernetik teknolojilerin geliştirilmesi

Yeni bir insani paradigma inşa edilmesi.

Hareketin manifestosunda, günümüzde insanlığın evrimi devam ettirmek için gerekli olan rehberlikten tamamen yoksun olduğu, halihazırdaki teknoloji ne ölçüde ilerlemiş olursa olsun bedenlerimize hapsolduğumuz müddetçe hastalıklar ve ölümden kurtulamayacağımız, bu nedenle teknolojik ilerlemenin yepyeni bir hayat formunu netice verecek şekilde yönlendirilmesi için yeni bir ideolojik paradigmaya ihtiyaç olduğu, bunun da bizi insanın artık sadece çevresini değil bizatihi kendisini de yeniden inşa edeceği bir bilimsel ve teknolojik devrime götüreceğinden bahsediliyor. 

Bunun yolu olarak da yapay bir insan bedeni prototipinin inşa edilmesi gösteriliyor. Bu şekilde her şey kökten değişmiş olacak. Bu beden sadece biyolojik bedeni ikame etmeyecek, ondan daha da mükemmel olacak, gerekirse yüksek sıcaklık ve basınca, radyasyona dayanacak, oksijene ve gıdaya ihtiyaç duymayacak, hatta nöral arayüzlerle bir kişi birçok bedeni aynı anda kontrol edebilecek vs. vs. Ve bu mekanik bir bedenin inşasının ötesinde insanlığı entelektüel, ahlaki, fiziksel, zihni ve spiritüel gelişimine yön verecek yeni bir teknoloji, değerler ve dünya görüşü sistemi ortaya çıkaracak.

Proje Rusya ve Amerika’da, yapay organlar ve canlı sistemlerin bilgisayar modellerini yapması hedeflenen araştırma merkezleri kurmayı ve buralarda 30 sene içinde yapay bir beyin üretmeyi hedefliyor. İnsanın kişiliğini biyolojik olmayan bir taşıyıcıya naklederek, ömrü uzatmayı hatta ölümsüzlüğe ulaşmayı planlıyorlar.

Bu 4 aşamalı Avatar Projesi ile gerçekleştirilecek. Avatar Projesi yol haritasında kademeli olarak ölümsüzlüğe nasıl ulaşacaklarını planlamışlar:

Avatar A – 2015-2020 – Beyin kontrolü ile yönetilen insan vücutlu robot kullanımı. (BCI: Brain-Computer-Interface)

Avatar B – 2020-2025 – Ölen insanın beyni avatara nakledilecek.

Avatar C – 2030-2035 – Ölen insanın tüm kişiliği yapay bir beyin sayesinde avatara transfer edilebilecek. Böylece herkese sibernetik ölümsüzlük yolu açılmış olacak, insanda zaten baştan aşağı dönüşmüş olacak.

Avatar D – 2040-2045 – Hologram şeklinde avatar (nam-ı diğer yapay ruh). Böylece yeni çağ başlayacak! Her şekle girebilecek, maddeden bağımsız (bir nevi ana merkeze bağlı) hologramlar artık icap ederse gezegenlere, uzaya, her yere gidebilecek.

Projenin yakın geleceği için oluşturulması düşünülen unsurlarda gayet enteresan:

Uluslararası bir sosyal hareket
Immortal.me adında bir sosyal network
Yardım toplayacak bir vakıf
Immortality (ölümsüzlük) araştırma merkezi
İş geliştirme
Immortality üniversitesi
Immortality projesine katkı yapanlara verilecek senelik bir ödül.
Virtüel bir oyun alanı (burada 2045’in bir simülasyonunu oynayacak, avatarınızı şimdiden kurgulayacaksınız)

İnisyatif şunları kısa vadede geliştirilebilecek yatırımlar olarak öngörüyor:

Zihinle kontrol edilen oyuncaklar
Günlük işlere yardım edecek robot asistanlar
Hayvanların beynindeki sinyalleri insanlara “tercüme” edecek araçlar
Zihinle kontrol edilen yeni bilgisayar oyunu arayüzleri
Herkesin satın alabileceği zihni/entelektüel protezler
Yeni kişilik tanımlama sistemleri

1-4.jpg
 
Projeler bununla da bitmiyor, 2045 İnisyatifi, 2012’de Rusya’da kendi siyasi partisini de kurdu: Evolution 2045. Bu parti sadece Rusya’da değil uluslararası kamuoyunda da sibernetik ölümsüzlüğü gündeme getirmeyi, bunun için geleceğin yıldızları olacak yeni bir bilimadamı kuşağı yetiştirecek bir “fabrika” kurmayı, “evrensel sibernetik ölümsüzlük hakkı”nı (“İnsanın ölümsüzlük arzusu, yaşama isteğinin doğal bir uzantısıdır.”) kanunileştirmeyi ve yine uzayın kolonileştirilmesi için zemin hazırlamayı vs. vs. hedefliyormuş. Buraya kadar bu transhumanist Rus projesini kendi tarif ettikleri şekilde, yorum yapmadan aktardık size. Tabii ki gayba attıkları taşlar bunlarla sınırlı değil, kendilerince daha başka nice fanteziler kuruyor, teknolojik ilerlemenin üstsel artışı tılsımıyla kitleleri de bunlara ikna etmeye çalışıyorlar. Robot teknolojisinin hali hazırdaki durumunu (özellikle Pentagon’un gelecek projelerini finanse etmek için kullandığı DARPA’nın destekleyip yönlendirdiği çalışmalarla ki bu apayrı bir yazı mevzusu) da buna delil getiriyorlar. Bu projenin açıkça fıtratı yok etmeye, insanlığın sonunu getirmeye hizmet ettiğini söylediğinizde de size istihza ile, ölümün gölgesi üzerinize düşünce kanaatinizin böyle olmayacağını söyleyecekler. 

Şu ana kadar yaptıkları şey de esas olarak takvim çıkartıp, gelecek senaryoları hazırlamak ve projelerin projeksiyonunu yapmak. Biraz rüzgarı arkamıza alırsak yürür gideriz kıvamında yaklaşımları. Yani bu, önden işlemeyip patlasa da belki başka şeylere zemin hazırlayacak bir proje olabilir (bunu biraz zaman gösterecek tabii, birkaç sene içinde beyin-bilgisayar arayüzüyle çalışan avatarın seri üretimini yapacağız diyorlar). Bu proje şu haliyle daha çok Singularity için büyük bir halkla ilişkiler hamlesi işlevi görüyor gibi. Itskov gibi genç bir Rus medya patronunun ölümsüzlük hevesli çalışmaları, (tekrar küresel bir güç olmaya çalışan ve gelecek trenini kaçırmak istemeyen) Rusya bağlamından taşıp transhumanistlerin ağa-babalarının da destek ve teşvikleriyle global bir kampanyaya dönüştü, kendisinden önce Rusya’da bu tarz işlerle uğraşanlara da bir mahfel oldu. Itskov geçen sene Temmuz’da Forbes dergisinin milyarderler listesindeki (o zamanki sayısıyla) 1.226 kişiden bir açık mektupla projeye destek istemişti. Şimdilik bir kişi bile geri dönmemiş (Bu tabii büyük bir halkla ilişkiler faciası, hem ciddiye alınmadığı hem de projeyi gelecekte geniş kitleler üzerinde tahakküm kurmaya çalışan bir milyarderler fantezisi olarak gösterdiği için). Buna karşılık Itskov önümüzdeki günlerde New York’da gerçekleşecek GF2045 konferansından sonra yeni ortaklıkların kurulacağını iddia ediyormuş. Projeyi onlarca bilim adamı ve spiritüel lider doğrudan ya da dolaylı olarak destekliyor.

Bu projenin önemli ayaklarından birisi de zaten spiritüalite (Her-An daha önce bu sahte maneviyat ve bilim bütünleşmesini ve Itskov’un gidip Dalay Lama’dan icazet almasını haberleştirmişti.) Itskov da ölümsüzlük meselesi üzerine çalışmaya başlamasının kendi spiritüel yolculuğunun bir sonucu olduğunu ifade ediyor bir röportajında. 2045 İnisyatifi’nin düzenlediği ilk kongre Global Future 2045 (GF2045) işte bu bir sürü farklı cenahtan ismin katılımıyla 17-20 Şubat 2012’de Moskova’da gerçekleşmişti. Bu seneki de önümüzdeki günlerde (15-16 Haziran) New York’da gerçekleşecek. Geçen senekinden daha kuvvetli bir şekilde New York’daki konuşmacılar arasında Singularity hareketinin neredeyse bütün önemli isimleri ve destekçileri var. Ayrıca (piskoposlardan yogilere) dini ve ruhani liderlerden bilim adamlarına, mühendislerden müteşebbislere pek çok önemli isim burada boy gösterecek. Projeyi destekleyen 23 kişi geçtiğimiz aylarda Birleşmiş Milletler Başkanı Ban-Ki Moon’u da önümüzdeki konferansa davet eden için bir açık mektup göndermişti. 

Rusya’nın müthiş bir materyalizmle beraber ve ona rağmen önceden beri paranormal araştırmaların da en gelişmiş olduğu yerlerden biri olmasına da dikkat çekilebilir. O bakımdan GF2045’e sadece bilim adamlarını, futuristleri, kahinleri değil din adamlarını hatta yogiler veya Gurdjieff’in şakirtleri gibi ezoterik tipleri de işin içine katarak önümüzdeki günlerdeki cepheleşmenin nasıl olacağı konusunda fikir veriyor. Neticede hayatı dünya hayatına indirgeyen, insanı evrimini tamamlayamamış bozuk bir makine olarak görenler için ne kalp ne vicdan bir anlam ifade ediyor. 

Your Page Title (Reklamlar ve iş birlikleri)
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ruh Dünyasıyla Etkileşim: Ruhlarla Konuşmak İçin 7 Adım Emka 0 4,686 24-11-2018, Saat: 00:42
Son Yorum: Emka
  Amaçlarınızı Belirlemek Ve Hayattan İstedikleriniz Elde Etmek Için 8 Yöntem Emka 0 3,172 14-11-2018, Saat: 16:58
Son Yorum: Emka
  Numerolojiye Göre Güneş Sayınızı ve Sizin İçin Ne İfade Ettiğini Keşfedin Emka 0 3,835 14-11-2018, Saat: 13:12
Son Yorum: Emka
  Birkaç Saniye İçin Elinizi Bu Pozisyonda Tutun, Sonuçlar İnanılmaz Derecede Şaşırtıcı Emka 0 8,422 12-11-2018, Saat: 22:50
Son Yorum: Emka
  Huzur ve Mutluluk İçin 12 Enerjiyi Değiştirmelisin Emka 0 3,079 08-11-2018, Saat: 14:59
Son Yorum: Emka

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi