Submit Face book
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ECKHART TOLLE İLE TEPKİSELLİK VE KİN


ECKHART TOLLE İLE TEPKİSELLİK VE KİN konusu, ECKHART TOLLE forumunda tartışılıyor.
#1
Kırgınlık genellikle şikayet etmeyle birlikte oluşan bir duygu olsa da, öfke gibi daha güçlü bir duyguyla da ortaya çıkabilir. Bu şekilde, enerjik açıdan çok daha yüklü bir hale gelir. Şikayet etmenin ardından tepkisellik gelir ki bu da egonun kendini güçlendirmek için başvurduğu diğer bir yoldur. Tepki vermek için bir sonraki şeyi bekleyen çok kişi vardır. Rahatsızlık duyacakları veya sinirlenecekleri bir şey arayıp dururlar ve genellikle de bir sonraki öfke nedenini bulmaları uzun sürmez. “Bu çok büyük bir terbiyesizlik,” derler. “Nasıl cüret edersin?” “Buna çok kızdım.” Bazı insanlar nasıl madde bağımlısı olursa, bu insanlar da öfke bağımlısıdırlar. Şuna buna öfkelenerek,  benlik duygularını güçlendirirler.
Uzun süreli kırgınlığa kin adı verilir. Kin, sürekli bir duygudur ve birçok kişinin egosunda bu yüzden önemli yer tutar. Kolektif kin - kan davası gibi - ulusların ya da kabilelerin kolektif bilinçsizliğinde uzun süre devam edebilir ve asla sona ermeyen bir şiddet döngüsünü canlı tutar.

Kin, bazen uzak geçmişte yaşanmış ama takıntılı düşünceler sayesinde canlı tutulmuş bir olaydan kaynaklanan güçlü bir olumsuz duygudur. Böyle bir durumda insanlar sürekli “biri bana şunu yapmıştı” ya da “biri bize şunu yapmıştı” deyip dururlar. Diğer yandan, kin aynı zamanda hayatınızın diğer alanlarını da kirletir. Örneğin, kin duyduğunuz kişi hakkında düşünürken ve nefretinizi hissederken, şu anda olan bir şeyi, şu anda konuştuğunuz bir kişiyi ya da size yapılan bir şeyi algılamanızı tamamen çarpıtacak olan olumsuz bir duygusal enerjiyle karşılaşırsınız. Güçlü bir kin, hayatın büyük bölümünü kirletmeye ve sizi egonun tutsağı konumunda tutmaya yeter.

Hâlâ kin güdüp gütmediğinizi, hayatınızda hâlâ tamamen bağışlamadığınız bir “düşmanın” bulunup bulunmadığını anlamak için kendinize karşı son derece dürüst olmanız gerekir. Eğer böyle bir durum söz konusuysa, hem duygu hem de düşünce olarak kinin farkına varmalısınız; yani, nefret duygusunun yanı sıra, onu canlı tutan düşünceleri de fark edebilmelisiniz. Kininizden kurtulmaya çalışmayın. Kinden kurtulmaya, bağışlamaya çalışmak işe yaramaz. Bağışlama, ancak nefretinizin sahte bir benlik duygusunu güçlendirmekten başka bir amaca hizmet etmediğini anladığınızda doğal olarak gelecek olan bir şeydir. Görmek, özgürleşmektir. “Düşmanlarınızı bağışlayın,” derken, İsa aslında insan zihnindeki en temel egosal yapılardan birini ortadan kaldırmaktan söz ediyordu.



Geçmiş, sizi şimdide yaşamaktan alıkoyma gücüne sahip değildir. Bunu sadece geçmişe dayalı nefret ve kin yapabilir. Peki kin ya da nefret nedir? Sadece eski düşünce ve duygulardan oluşan bir “yük.”




maxresdefault.jpg

Your Page Title (Reklamlar ve iş birlikleri)
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ECKHART TOLLE - GERÇEKTE KİM OLDUĞUNUZU BULMAK Mutlakguc 1 8,937 02-07-2017, Saat: 21:35
Son Yorum: birsen
  ECKHART TOLLE - DUYGUNUN DOĞUŞU Emka 0 3,315 03-03-2017, Saat: 15:07
Son Yorum: Emka
  ECKHART TOLLE - ACI BEDEN DÜŞÜNCELERİNİZLE NASIL BESLENİR? Spiritüeller 0 10,142 31-01-2017, Saat: 21:09
Son Yorum: Spiritüeller
  ECKHART TOLLE - GEÇMİŞİ BERABERİNDE TAŞIMAK Spiritüeller 0 4,537 31-01-2017, Saat: 21:05
Son Yorum: Spiritüeller
  ECKHART TOLLE - KAOS VE DAHA YÜKSEK DÜZEN Mutlakguc 0 3,525 30-01-2017, Saat: 18:34
Son Yorum: Mutlakguc

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi