Submit Face book
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Mucize Bitkisi Civanperçemi


Mucize Bitkisi Civanperçemi konusu, ŞİFALI BİTKİLER forumunda tartışılıyor.
#1
Civanperçemi, Avrupa, Asya, Kuzey Amerika ve dünyanın diğer tüm ülkelerinde kabul görmüş şifalı otudur. İlaç gibi görülen bu çok değerli şifalı ot; soğuk algınlığı, kramplar, ateşlenmeler, böbrek düzensizlikleri, diş ağrıları, tahriş olmuş cilt, kanamalar ve kadınların adet dönemini düzene sokmada kullanılır.

Safra akışını uyarıcıdır ve kanı temizler. Şifalı çayı, şiddetli soğuk algınlıkları ve gripler, mide ülserleri, mide krampları, apseler, travma ve kanamalar için ve iltihap azaltıcı olarak içilir.

Bu bitkiden 1 fincan kaynamış suya 1 çay kaşığı ekleyin. Tadını tatlılaştırmak için 10 dakika demlemeye bırakın. Yatma vaktinde için.

Kandil çiçeği, bindir yaprak otu adlarıyla da tanınan civanperçemi bitkisi, özellikle kadınlar için vazgeçilmez bir yardımcıdır.

civanpercemi-619x334.jpg

Hem bitki uzmanı hem de bir rahip olan Kneipp yazılarında civanperçemi için söyle der: Arada sırada da olsa, hanımlar ona el atsalardı pek çok hastalığı çekmemiş olurlardı.

Bu bitki, bayanların sancılı ve depresif gecen regl dönemlerinde, menopoz öncesi ve sonrası çekilen rahatsızlıklarda çok etkilidir.

Ayni zamanda kadınların üreme organları için de pek çok faydası vardır. Rahim kanseri, çeşitli rahim rahatsızlıkları, yumurtalık iltihaplarında içilen civanperçemi çayları çok yararlıdır.

Miyomlar ve beyaz akıntılar için, yarım banyolar tavsiye edilebilir.

Yarım banyo için; 100 gr civanperçeminin yaprak ve çiçekleri tam olarak geceden soğuk suyun içine konur. Ertesi gün kaynama derecesine kadar ısıtılıp, banyo suyuna ilave edilerek kullanılır.

Yalnız banyo sırasında böbrek bölgesi suyun dışında kalmalıdır. 15 dakika suda kalınır banyo sonrası kurulanmadan havluya sarınarak bir saat kadar dinlenilir.

Çay için; bir dolu tatlı kasığı civanperçemi ¼ litre kaynar suya ilave edilerek 3 dakika demlenir, sonra süzülüp sıcak olarak yudum yudum içilir.

Oldukça acı olan bu çayı içerken, şeker, tatlandırıcı gibi ilaveler yapmamak gerekir.

Bitki çaylarına eklenen bu ilaveler, bitkilerin içindeki kimyasal maddelerle reaksiyon verebilirler.

Kaynak: bitkiblog

Your Page Title
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi