Submit Face book
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dünya’nın En Gizemli Bilmecesi Cicada 3301


Dünya’nın En Gizemli Bilmecesi Cicada 3301 konusu, ENTERESAN BİLGİLER forumunda tartışılıyor.
#1
Asıl adı Cicada 3301 Bulmacası olan bu gizem, ilk olarak Ocak 2012 yılında gizli bir oluşum tarafından Deep Web  üzerinden resim şeklinde paylaşılan ve günümüzde halen devam eden bir akıl oyunudur.

Oluşum tarafından; Polonya, İspanya, Avustralya ve Güney Kore gibi Dünyanın dört bir köşesindeki bir çok ülkede binalara, elektrik direklerine ve banklara çok gizemli bir bulmaca asılmaktadır. Dünyanın farklı yerlerinde saklanmış ipuçları toplanarak çözülebilecek olan bu bulmaca her adımda daha da zorlaşmakta ve kimse tarafından çözülememektedir.

Bulmacayı başarılı bir şekilde tamamlayan kişi, en sonunda oluşumla irtibata geçebileceği bütün bilgileri de çözmüş olacak. Dünyanın en zeki insanlarına akıl oyunlarıyla ulaşmaya çalışan bu oluşum kimilerine göre gizli bir örgüt, kimilerine göre uzaylılar, kimilerine göre ise istihbarat servisleridir.

0.jpg

Cicada 3301’in İlk Mesajı ise;

Merhaba. Üstün zekalı bireyler arıyoruz. Onları bulmak için bir test geliştirdik. Bu resimde saklanmış bir mesaj var. Mesajı bulmanız sizi bize getirecek olan yolu bulmanızı da sağlayacak. Bu yolu tamamlayacak olan ender insanlarla tanışmayı dört gözle bekliyoruz. İyi şanslar.

Bu şekilde insanlarda merak uyandıran bir örgüt çağrısı gibi duruyor ilk izlenimlerde ve kişiler ilk mesajdaki şifreyi çözmeye başladıklarında eğer başarabilirlerse karşılarına bir  ördek resmi çıkıyor ve ördek resminin üzerinde ise;

Yanlış yoldasınız. Öyle görünüyor ki mesajı nasıl bulabileceğinize dair bir fikriniz yok.

Şeklinde ikinci bir mesaj elde ediliyor. Bu da insanları daha da bir meraklandırıp, bu işi ciddiye almalarını sağlıyor. Bu şifreleri ve mesajları aşırı ciddiye alıp takıntı yapanlar ise resmi incelediklerinde yeniden bir ipucuna rastlıyor. Bulunan bütün ipuçları “3301” olarak imzalanmış diğer gizli mesaj ve bilmecelere götürüyor. Kod kırıcılarla bir telefon numarası elde etmeyi başarıyorlar. Numara ise arandığında kaydedilen bir telesekreter mesajının sürekli tekrarlandığını duyuyorlar. Bu mesaj ise logosunda Cicada 3301 simgesi olan ve geri sayım sayacı olan bir internet sitesine yönlendiriyor.

Geri sayım bittiğinde ise Amerika, Asya ve Avrupa’daki bazı yerlerin koordinatlarıyla karşılaşıyorlar. Koordinatların bulunduğu bölgelerdeki bazı elektrik direklerine asılı Cicada posterleriyle karşılaşıyorlar.

Testler ve bulmacalar iyiden iyiye zorlaşmaya ve kişiye özel gönderilmeye başlıyor. Kod kırıcıların kendilerine gönderilen mesajları internette paylaşmaları üzerine, Cicada testleri değiştiriyor ve paylaşım yapanları “diskalifiye” ediyor. İlk mesajı yaymalarından 1 ay sonra, Cicada 3301 aradığı kişiyi bulduğuna dair bir mesaj yayınlıyor ve ardından kimliği bilinmeyen bir paylaşımcıya, Cicada tarafından, bir hacker grubu değil, “bir düşünce topluluğu” olduklarını belirten bir e-mail geliyor.

Cicada_3301-768x432.jpg

Cicada aradığı kişiyi bulduklarını söylediği mesajda ayrıca kendilerinden e-mail ve ya mesaj almayan takipçilerinin üzülmemeleri gerektiğini, çabalarından dolayı teşekkür ettiklerini, ileride böyle bir şansı onlara tekrar vereceklerini söylüyor.

Ayrıca bu mesajın en altında bulunan “P.S. 10412790…” diye başlayan şifrelenmiş kodda da arayışlarına ne zaman devam edeceklerini söylüyorlar. Bu testi tamamlayanların kim-kimler olduğu, ya da tamamlayan birisinin olup olmadığı tam olarak bilinmiyor.

Şifreli puzzle oyunları ile gönderilen fotoğraflardaki noktalar arasındaki bağ bir harita gibi. Şifrenin, gerçek yer koordinatlarını temsil ettiği biliniyor. Bunların uzaylılara ait semboller olduğuda söylentiler arasında.

2014 senesinde Polonya’nın Poznan şehrin de ev arkadaşı ile yaşayan 24 yaşındaki üniversite öğrencisi aynı zamanda amatör ufo araştırmacısı Marek Senderowski okuldan eve dönerken kaldırım da cicada’ya ait bir bilmece kağıdı bulur.

Hızla şifreyi çözemeye koyulur ve sonun da bunu başarır. Daha sonra kendisine cicada’dan ard arda bilmeceler gelmeye başlar. Bir süre sonra bunu tamamen takıntı haline getirir. Bilmeceleri çözebilmek için çalıştığı part-time işten istifa eder. Ev arkadaşı ifadesin de “Kafayı tamamen bilmecelere takmıştı, geceleri uyumuyor uyanık kalmak için litrelerce kahve içerek bilmeceler üzerinde çalışıyordu. Zaman geçtikçe ve o bilmeceleri çözdükçe bilmecelerin boyutlarıda değişti artık ipuçları için kitaplara ve internete değil dışarıda bazı yerlere bakıyordu. Bu bazen ormanlık bir alan bazense Avrupa’nın başka bir şehrinde bir anıt veya eser olabiliyordu.” diyecekti. Bir süre sonra bilmeceler bir anda kesilir ve cicada sayfasında aradığımız kişi bulduk mesajını görür adeta çöküntüye uğrar.

1 hafta sonra postacı ona bir mektup getirir. Bu başka bir bilmecedir, mektubun gönderildiği adresi kontrol ettiğinde Afganistan’da bir çöl ve tamamen ıssız bir yer ile karşılaşır. Mektuptaki şifreyi çözmeye koyulur. 3 gün sonra mektuptaki şifre çözüldüğünde evinin çok yakınında ormanlık bir araziyi kazması gerektiği mesajını görür. Vakit kaybetmeden ev arkadaşını da alarak mektupta ki koordinatı bulur ve kazmaya başlar.

Bir süre kazdıktan sonra üzerinde cicada yazılı ahşap bir kutu bulurlar. Kutunun içerisinden bir altın madalyon çıkar madalyonun üzerinde ise aldebaran güneş sistemine ait bir yıldız haritası betimlenmiştir, eve dönerken Avusturalya kodlu bir telefon numarası tarafından aranır. Telefonun ucun da gizemli bir ses tonuyla konuşan kadın ona soru sormamasını, madalyonu asla kaybetmemesi gerektiğini paltosunun iç cebine bakmasını son bir şifre daha çözmesi gerektiğini söyler ve telefonu kapatır. Paltosunu yokladğında gerçektende cebinden bal mumu eritilerek mühürlenmiş bir zarf çıkar. Zarfı açtığındaysa içerisinde 10.000 Euroluk bir posta çeki bir bilmece ve bir not görür. Notta son bilmeceyi çözmek için bu paraya ihtiyacın olacak yazmaktadır. Bilmece de ilerlemeye başladıkça ip uçlarının farklı ülkelerde olduğunu anlar italya, fransa, ve Avusturya’ya giderek ip uçlarını arar ancak her ip ucuda aynı zamanda kendi içerisinde bir bilmecedir, Bilmecenin ilk kısmında İtalya’da bir dilenciden 200 euro karşılığında eski şapkasını satın alması istenmiştir, temkinli davranan Marek önce oradaki dükkanlardan dilenciyi sorgulamış ve adamın 8 senedir aynı yerde dilendiğini öğrenmiş şapkayı satın aldıktan sonra ise dilenciye onu nereden bulduğunu sormuş dilenci ise şapkayı şık giyimli bir beyin hediye ettiğini söylemiştir. Şapkayı söktüğünde ise içinde başka bir ip ucu bulmuş bu ip ucu ise onu Fransa’nın Lyon kentinde eski bir katedrale yönlendirmiştir.

Katedrale vardığın da duvar resimleri, vaiz kürsüsü, vaiz kıyafetleri dahil günlerce inceleme yapmış ancak bir şey bulamamıştır. Genç adamın her sabah aynı saatte katedrale gelip etrafta gezindiğini gören katedral vaizi adamın şüpheli durumunu fark ederek ne aradığını sorar; Marek’te durumu anlatınca Vaiz ona katedral mezarlığına 5 ay kadar önce bir cenaze gömüldüğünü ancak mezar taşının çok garip olduğunu alışılagelmiş dini yazıt ve semboller yerine sayılar ve yıldız haritaları işlenmiş olduğunu anlatır. Bunun üzerine Marek derhal gidip mezar taşına bakar ve bir başka ip ucu ve koordinat silsilesinin burada olduğunu keşfeder. 2 Ayın sonunda şifreyi çözmeyi başarmıştır. Ev arkadaşına Cicada’dan ödülünü alıp hemen döneceğini söyleyerek evden çıkmış 2 ay sonra kız kardeşine Dubai de çekilmiş bir fotoğrafını mail atarak kendisini aramamalarını yapması gereken çok önemli işleri olduğunu 2021 yılının ocak ayında eve döneceğini söylemiştir. Ancak kayıtlarda ne Polonya’dan çıkış yaptığı nede Dubai’ye giriş yaptığı görünmemektedir. Marek Senderowski halen kayıp olarak aranmaktadır.

Cicada her yıl aynı günde çözülemeyen gizemli semboller göndermeye devam ediyor ve Cicada’nın oyunu hala devam ediyor.,

Kaynak:korkubilimi

Your Page Title
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Rüyalarınız Ne Anlama Geliyor? 11 Rüya ve Gizemli Anlamları Emka 0 2,969 18-11-2018, Saat: 14:56
Son Yorum: Emka
  Gizemli kelime abraxas Archilles 0 3,448 26-04-2018, Saat: 16:25
Son Yorum: Archilles
  Bildiğimizden Farklı Bir Konu: Dünya'nın Sıfırlanması Magnetho 0 2,370 02-03-2018, Saat: 22:53
Son Yorum: Magnetho
  Dünya'nın İnsan Irkının Kökü Kuruyunca Kurtulacağına İnanan Oluşum: VHEMT Magnetho 0 2,492 14-01-2018, Saat: 14:25
Son Yorum: Magnetho
  OKUNMASI GEREKEN TARİHİN EN GİZEMLİ KİTAPLARI Archilles 0 23,911 24-10-2017, Saat: 13:48
Son Yorum: Archilles

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi