Submit Face book
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Olumlamalar Neden Başarısız Olur 5 Neden


Olumlamalar Neden Başarısız Olur 5 Neden konusu, BİLGİ PAYLAŞIMI forumunda tartışılıyor.
#1
Olumlama yaptığımızda pozitif düşünceyi aktif etmiş oluyoruz. Fakat olumlamalar genellikle hayatımızda fazla kalmıyor. İşe yaramadığını düşünüp vazgeçiyoruz. Peki olumlamayı kötü yönde etkileyen 5 neden nedir?
 
1- Zihinsel Direnç
Olumlama yaparken zihinsel bir direnç hissetmişizdir. Bu zihinsel direnç olumlamanın işe yaramasını engeller ve bazen bu yüzden olumlama yapmaktan vazgeçeriz. Olumlamanın işe yaramasını istiyorsak mutlaka zihinsel direncimizi azaltmalı ve yok etmeliyiz. Bunu yapabilmek için zihinsel direncimizi fark etmemiz gerekiyor. Bu çok zor bir durum değil. Olumlama söylediğinizde negatif olarak hissettiğiniz duygu durumu zihinsel direncimizdir. Bunu azaltmak ve etkisini yenmek için ise olumlama yapmadan önce düşüncelerimizi azaltmamız ve meditasyon şeklinde zihnimize odaklanmamız çok faydalı olacaktır.
 
2- Doğru Cümleler
Şimdi yapacağınız en güzel şey olumlamanız ile ilgili doğru cümleyi keşfetmektir. Doğru cümle her insana göre değişebilir. Cümle olumlu olmalıdır sadece. Herhangi bir kalıba da uymak zorunda değildir. Olumlu bir cümle için iç sesinize başvurabilirsiniz. Doğru ve kendinize ait cümleler daha iyi hissettirecektir. Unutmayın cümlenin niteliği kadar size neler hissettirdiği de önemlidir. Bir cümleden pozitif bir his alamıyorsanız olumlama başarısız olacaktır.
 

olumlama-nedir.jpg



3- Negatif düşünce
Zihnimiz negatif düşünce yapısında yaşar. Genellikle zor hayatlar yaşayan insanlar pozitif bakış açısını daha çabuk kazanmaktadır. Olumlamanın işe yaramasını istiyorsak pozitif ve olumlu düşünmemiz şarttır. Bunun içinde olumlamalarımızda ilk olarak pozitif düşünce cümleleri kullanmalıyız.
“Huzurlu ve pozitif düşünüyorum ve bu beni harika hissettiriyor”.
“Olumlu ve iyi niyetli düşünceyi yaşıyorum”.
Bunları kullanabilirsiniz. Ama bizce kendi özgün cümlelerinizi keşfetmeniz daha değerlidir.
 
4- İnanç
Olumlamalar temelde bilinçli bölüme değil bilinçaltı bölümüne söylenen sözlerdir. Fakat bilinçaltına etki edilebilmesi için olumlamanın işe yarayacağına duyulacak bir inanç gereklidir. İşin gerçeği tıbbi ilaçlar bile her insanda %100 işe yaramaz. Burada hastanın iyileşeceğine olan inanç çok önemlidir. Buna tıp dilinde plasebo etkisi denmektedir. Kısaca insanlar inandıkları şeyler üzerinden kendi gerçekliklerine ulaşırlar. Olumlanın işe yaradığını pek çok kez görmüş biri olarak şunu söylebilirim. Olumlamanın işe yaraması tamamen size bağlı.
 
5- Zaman

Düşünün; yıllarca negatif düşünceler ile yüklenmiş bir zihin var. Bazı sözler bize binlerce belki milyonlarca kez söylenmiş. Çevremizde olumsuz insanların yaptığı negatif cümleler ve düşünceler ile büyümüşüz. Gerçek şu 5 veya 10 kere tekrarladığınız bir cümle hemen sizin için çalışmaya başlamayabilir. Yıllarca negatifle dolmuş bir zihin 21 günde temizlenemez. Evet 21 günün asıl amacı sizde yıllarca sürecek bir alışkanlık oluşturmaktır. Olumlamanın ana amacı da zaten sizi negatif düşünce yapısından pozitif düşünce yapısına alabilmektir. Pek çok sorunun altında bu yatar. Kısaca olumlama için zaman ayırmalısınız.

Your Page Title
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Taç Çakra Güçleri Engellendiğinde Ne Olur ve Nasıl İyileşir Emka 0 2,965 01-11-2018, Saat: 20:31
Son Yorum: Emka
  Dejavu Nedir ve Biz Bunu Neden Yaşıyoruz. Emka 0 2,762 03-07-2018, Saat: 10:25
Son Yorum: Emka
  İNANILMAZ! Başucunuza Limon Dilimleri Koyduğunuzda Neler Olur. Emka 0 4,653 26-06-2018, Saat: 15:53
Son Yorum: Emka
  4 Numaranın Manevi Önemi ve Onun Mesajını Neden Görmemezlikten Gelmemeliyiz Emka 0 6,437 13-06-2018, Saat: 18:11
Son Yorum: Emka
  Hayattaki Beklentileriniz Neden Gerçekleşmiyor? Çünkü Beklemek Ve İstemek Ayrı Şeyler Emka 0 3,593 06-06-2018, Saat: 00:09
Son Yorum: Emka

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi